Header ads

» » » Glucosamine

Türkçe adı glukozamin yani glucosamine eklem ağrılarının ve kireçlenme gibi hastalıkların tedavi sürecinde etkili bir rol oynar. Amerika Birleşik Devletlerinde vücut geliştirme sporu ile ilgilenenler için oldukça popüler bir besin takviyesi olan glucosamine kullanımı hakkında bilgiler vermeden önce bu maddeyi tanıyalım. Glucosamine, denizde bulunan kabuklu hayvanlardan elde edilen bir amino-şeker maddesidir. Son yıllarda fazlasıyla gündemde olan glucosamine maddesi spor sonrası oluşabilen eklem ağrılarında oldukça etkilidir. Eklemler ve kalça ağrılarının tedavisinde kullanılan glucosamine için insanların kafasında birçok soru işareti olduğundan ve gerçekten tedavide işe yarayıp yaramadığı konusunda sizleri bilgilendirmek adına birkaç konuya değineceğiz.

Glucosamine Eksikliği ve Sonuçları

Glucosamine insan bünyesi içerisinde doğallığında bulunan bir maddedir. Eklemlerin çevresinde bir koruyucu görevi gören glucosamine, dokuları oluşturan maddelerin bir parçası olarak görev alır. Bünyemizdeki proteoglikanları besleyen bir aminoasittir ve bu proteoglikanlar, insanın eklemlerini.. sarar ve bir sünger görevi görürler. Eğer ki vücutta glucosamine eksikliği var ise eklemler tam olarak korunamaz ve sağlıklı kalamazlar. Eksiklikten oluşan sorunların çözümü için gerekli miktarda glucosamine edinmelisiniz. Aksi takdirde tehlikede olan eklemlerinizde bir süre sonra ciddi hastalıklar meydana gelebilir ve bu sizin için fazlasıyla kötü durumlara yol açabilir.
Glucosamine eksikliği sonucunda eklemleriniz korunamaz hale gelir ve akabinde birçok yan etki ile karşı karşıya gelebilirsiniz. Örnek verecek olursak; kemik çıkıntısı. Kemik çıkıntısı problemi uzun bir süre sonucu kemiğin üzerine baskı uygulanmasının sonucunda ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. İnsanın genellikle ileri yaşlarında rastladığı bir hastalıktır. Çünkü insan yaşlandıkça kıkırdak yapısı yıpranır ve bunun sonucunda ise kendi kendine yeteri düzeyde glucosamine üretemez hale gelir. Yeteri düzeyde glucosamine üretememesi ciddi problemlere yol açar. Ayrıca bu hastalık daha çok kadınlarda görülmektedir. Bunun nedeni ise erkeklere nazaran daha güçsüz kemik yapısına sahipGlucosamineolmalarıdır. İşte tam bu noktada dışarıdan edinebileceğimiz glucosamine devreye girer. Vücutta eksik olan glucosamine dışarıdan edinilerek eksikliğin tamamlanmasında kullanılabiliyor.

Glucosamine Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Günde 500mg’lık dozlar halinde 1500 ve 2000mg’a kadar kullanılabileceği yönünde kaynaklarda belirtiliyor. Ayrıca balık yağı ile birlikte kullanımı, eklem ve kemik tedavisinde fazlasıyla etkisi olduğu söylenmekte. Bunun sebebi ise balık yağının kendi başına etkili bir madde olduğu. Bilimsel araştırmalar sonucunda, glucosamine maddesinin vücut geliştirme sporu ile ilgili kişilerin yoğun antrenmandan doğan eklemlerin zorlanması sonucu oluşan ağrıları giderecektir.

About Unknown

Onemore Takım Uluslararası misyon Fiziksel getirmek Için ve Küresel milyonlarca kişiye mali AĞRI Yardım, Her seferinde Bir kisi. Teşekkürler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply